Elektroninę kortelę bus galima nusipirkti spaudos kioskuose ir „Klaipėdos keleivinio transporto“ kasose. Pati kortelė kainuos vieną litą ir galios kelerius metus.

Gyventojai naudos elektroninę kortelę kaskart ją papildydami.

Naujieji bilietai bus šiek tiek pigesni. Vietoj bilieto, kuris mėnesiui kainavo 70 litų, bus galima papildyti elektroninį bilietą už 68 litus. Su 80 proc. nuolaida 14 litų kainavusį bilietą - už 13,60 lito. Šios kainos įsigalios, jei jas patvirtins miesto taryba.

Nuo vasario bus galima pirkti ir metinį elektroninį bilietą.

Kortelės komposteriu žymėti nereikės. Ar žmogus sąžiningai naudojasi elektroniniu bilietu, tikrins kontrolieriai. Tam jie naudos specialų įrenginį, kuris nustatys, ar nėra pasibaigęs kortelės papildymo laikas.

„Jeigu keleivis naudosis bilietu su lengvata, jis privalės turėti ir dokumentą, patvirtinantį lengvatą“, - priminė G.Neniškis. Pametus bilietą, bus galima atgauti kitą kortelę su suma, kuria buvo papildyta pamestoji kortelė. Tam tik reikės išsaugoti pakuotę.

Projekto įdiegimas pirmajame etape kainavo 120 tūkst. litų. Vėliau elektroniniai bilietai pakeis ir vienkartinius.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė teigė, kad per penkerius metus dešimties metų senumo autobusus ketinama pakeisti naujais.