Banko analitikai prognozuoja, kad priklausomai nuo šviesiosios naftos ir gamtinių dujų kainų, infliacija Lietuvoje 2007 metais gali svyruoti nuo 3,1 proc. iki 5,5 proc., o 2008 metais sumažėti iki 3-2,4 proc.

„Turint 2,4 proc., ką mes prognozuojame pagal optimistinį scenarijų 2008 metais, tai tas tikslas atrodytų daug laibiau pasiekiamas“, – antradienį pristatant SEB Vilniaus banko Lietuvos makroekonomikos apžvalgą sakė banko vyriausioji analitikė Algė Budrytė.

Jos teigimu, greičiausiai euras 2010 metais Lietuvoje nebus įvestas.

„Vertinant šiandieninę vyriausybės programą, situaciją tarptautinėje naftos rinkoje, veikiausiai euro neįsivesime dar porą metų tikrai. 2012 metai, o gal ir šiek tiek anksčiau yra realistinė data”, – sakė A. Budrytė.

“Gal baikim spėliot tas datas, ateis laikas ir bus euras įvestas”, – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas, paklaustas apie realiausią euro įvedimo datą Lietuvoje.

„Labai gražiai susiklosčius situacijai yra 2009 metai, o realiausi yra 2010-2011 metai, tačiau turime laukti ir žiūrėti“, – priduria jis.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas prognozuoja, kad 2007 metais infliacija perkops 4 proc., o 2008 ji turėtų pradėti mažėti ir metų pabaigoje būti 2,3-2,4 proc. Tad realiausia, kad Mastrichto kriterijuje numatytą infliacijos lygį Lietuva galėtų įgyvendinti 2008 metų pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)