Vyriausybės pasitarime pirmadienį, svarstant Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, dar kartą buvo nepritarta siūlymui įteisinti elektroninę prekybą alkoholiu. Viena neįvardijama šalies įmonė dar pernai dėl to pasiskundė Europos Komisijai, kuri pasisako už laisvą prekių judėjimą.

"Aš ir pats abejoju tokiais draudimais, bet labai sunku įtikinti ir mūsų sveikatos apsaugos atstovus, ir kitus. Daug kas įsivaizduoja, kad draudimais mes galėsime šią problemą įveikti. Aš galvoju, kad priešingai - ne prekyba čia daro poveikį, reklama - gal iš dalies. Tarkime, jei nebūtų alaus reklamos hipotetiškai, tai nereiškia, kad alaus nepirktų. Tarybiniais laikais jokios reklamos nebuvo, bet gėrimas buvo ne ką mažesnis, o gal ir didesnis", - kalbėjo premjeras.

Vyriausybės vadovas teigė manąs, kad reikėtų imtis kitų priemonių imtis, siekiant mažinti girtavimą - galbūt papildomai apmokestinti alkoholio gamybos įmonėms ir išnaudoti tuos pinigus alkoholio antireklamai, aiškinant žmonėms jo žalą .

G.Kirkilas teigė manantis, kad Vyriausybės priimtas sprendimas nėra ilgalaikis.

Siūlymas dėl alkoholio prekybos internetu Vyriausybės pasitarimuose svarstytas ne kartą, tačiau Sveikatos apsaugos ministerija, Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba nesutinka su šia nuostata.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją