Rytoj Kūno kultūros ir sporto departamente bus pagerbti neįgalieji Lietuvos sportininkai - orientacininkai, lengvaatlečiai, dziudo imtynininkai, badmintonininkai, pasaulio ir Europos čempionatuose iškovoję prizines vietas. Deja, toli gražu ne visi sportininkai, prestižinėse varžybose laimėję aukso ar sidabro medalius, sulauks ir piniginio įvertinimo.

Pavyzdžiui, iš trylikos rugsėjo pradžioje pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate Olandijoje dalyvavusių sportininkų, pelniusių tris aukso, tris sidabro ir du bronzos medalius, vienintelei disko metikei Aldonai Grigaliūnienei bus įteiktas 15 tūkst. litų čekis. Kiti nugalėtojai gaus tik padėkos ir paskatinimo raštus, nes pagal naują Vyriausybės nutarimą jiems čempionate pritrūko... varžovų.

Gegužę Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo patikslino premijų, skiriamų sportininkams, jų treneriams, gydytojams, masažuotojams, mokslininkams už sporto laimėjimus, dydžius. Teisės akte taip pat buvo numatyti tam tikri apribojimus, kada finansinis atlygis sportininkams nepriklauso.

Pagal naują nuostatą apdovanojimai neįgaliesiems sportininkams bus išmokami tik tuo atveju, jei varžybose dalyvavo ne mažiau kaip 12 komandų ar pavienių varžovų. Tiesa, reikalavimas, kad varžybose rungtųsi tam tikras sportininkų skaičius, galioja ir sveikųjų čempionatams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją