Agresorius toliau terorizuoja Charkivą. Rusai smūgiavo aviacija, 18 civilių sužeista. Tarp jų – keturi vaikai nuo 3 mėn. iki 9 metų amžiaus.

Luhansko kryptis

Svatovė. Sektoriuje sąlyginė ramybė, vyksta lokalūs susidūrimai.

Kremina. Tęsiasi sunkūs mūšiai Ternų – Jampolivkos ruože. Atakuoja abi pusės, pasirodė informacija, kad ukrainiečiams pavyko nustumti okupantus į rytus, tačiau situacija permaininga.

Įstrigus rusų puolimui ir prasidėjus Ukrainos vienetų kontratakoms, agresorius į kontaktinę liniją tįsia termobarinių raketų sistemas TOS1A.

Bandymai jomis kardinaliai pakeisti padėtį yra fiksuoti ne kartą ir ne du įvairiose fronto vietose. Ir vėl, kaip įprasta, arti prie kontaktinės linijos pasirodžiusias sistemas ukrainiečiai sunaikina.

Lysyčanskas. Agresorius ir toliau bando spausti visoje kontaktinėje linijoje, taip ukrainiečiams kurdamas įtampos židinį aplink Syverską. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Tęsiasi sunkios kautynės Bohdanivkos – Ivanivskės ruože. Rusai socialiniuose tinkluose skelbia, jog Ukrainos gynėjai ruošiasi atsitraukti iš Bohdanivkos.

Tiesa ta, kad pusę jos kontroliuoja rusai, o pusė gyvenvietės jau yra „niekieno“ teritorija. Esminė problema rusams ne pati gyvenvietė, o šiauriau jos esančios aukštumos, kurias kontroliuoja ukrainiečiai.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusams pavyko pasistūmėti „niekieno“ teritorijoje prie Berdyčių. Sėkmė nedidelė, tačiau nesinorėtų, kad ji taptų tendencija ir okupantams pavyktų apeiti įtvirtintą Ukrainos vienetų gynybos rajoną iš šiaurės.

Pietinis flangas. Rusai bando išvystyti savo sėkmę Novomychailivkoje ir intensyviai puola toliau.

Ukrainos pajėgoms pavyko apsiginti. Susidaro įspūdis, kad mūšių mastas prie Krasnohorivkos sumenko. Nepasisekus bandymams įsiveržti į gyvenvietę iš pietų, tikėtina, rusai bandys ieškoti silpnų vietų ukrainiečių gynyboje.

Karas Ukrainoje

Atakuoti iš rytų rusams yra trumpiausias, tačiau pats pavojingiausias kelias. Čia dar nuo 2014 m. yra gerai įrengtos ukrainiečių pozicijos ir prišaudyta vietovė. Vienas iš tikėtinų variantų – rusų puolimas į šiaurės rytus nuo Krasnohorivkos esančios Nevelskės. Vietovė tam gana dėkinga, nes tektų pulti žemyn nuo kalvų, tačiau rusai greičiausiai vengia tai daryti nes:

Ukrainiečių gynybos prie Pervomaiskės – Nevelskės ruožo okupantams pralaužti nepavyksta, tad platesniu frontu pulti vakariau esančių aukštumų rusai neturi galimybės.

Atakuojant piečiau nuo Nevelskės rusai greičiausiai baiminasi smūgio jų puolančioms pajėgoms į flangą.

Susilpnėjus rusų grupuotei prie Nevelskės yra bijoma, kad Ukrainos gynėjai gali atkirsti link Krasnohorivkos bandančių pulti rusų aprūpinimo kelius.

Zaporižios kryptis

Tęsiasi susidūrimai Robotynės pleište ir prie Staromajorskės, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Pietų kryptis

Be pakitimų. Pasirodė vertinimų, kad ukrainiečiai sunaikino rusų vadavietę kairiajame Dnipro krante aviacinėmis bombomis AASM-250 HAMME.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją