Niušašiki ritualas atsirado dėl įmonių polinkio universiteto absolventus samdyti urmu. Ši absolventų samdymo praktika, dėl kurios, manoma, Japonija ir sugebėjo po karo išbristi iš krizės bei pasiekti ekonominį pakilimą, tęsiama iki šiol. Taip siekiama užtikrinti, kad darbuotojai nuo jauno amžiaus įsilietų į korporatyvinę kultūrą.

Tačiau ne visi į šį ritualą žiūri rimtai. Japonų kompanijoje „Kagome Co Ltd“, kuri gamina pomidorų sultis, padažus ir kitą maistą, naujokų iniciacija organizuota žaismingai.

54 naujokai, priimti į darbą 2014 metais, ceremonijai pasipuošė spalvingais sportiniais kostiumais, ir kartu su popmuzikos dievaičiais dainavo bei šoko „Daržovių gyvenimo būdo aerobikos“ šokį.

Japonijos įmonėms vis sunkiau rasti tinkamus talentus ir juos išlaikyti, nes vis daugiau darbuotojų tampa nebe tokiais lojaliais kompanijoms, kokie buvo jų tėvai ar seneliai.

Populiarėja naujas reiškinys – darbuotojų samdymas įpusėjus karjerai, nes vis daugiau Japonijos kompanijų mano, kad korporatyvinis konservatyvumas slopina kūrybingumą ir formuoja nelanksčią darbo jėgą.