LRT televizijos ir SEB banko verslumą skatinančiame projekte „Lietuva gali“ regiono įmones konsultuojantis R. Dargis pripažįsta, kad dažnas verslininkas nemato toliau savo kiemo ir neišnaudoja visų galimybių – tiek savų resurų, tiek valstybės teikiamų lengvatų.

Keletą regione veikiančių bendrovių per TV projekto filmavimus aplankęs SEB banko viceprezidentas Virginijus Doveika atkreipia dėmesį, kad jas vienija viena bėda – vadovas yra visų galų meistras: ir savininkas, ir administracijos vadovas, ir rinkodarininkas. „Neįmanoma vienam žmogui visko daryti,“ – teigia V. Doveika. Jis pritaria, kad didžiausia tokių įmonių verslo spraga – pardavimai.

„Apie mus nežino net vietos gyventojai“, – tokie verslo konsultantams pasiguodusios siuvimo įmonės „Semėga“ savininkės Ievos Kygienės žodžiai jų nenustebino, sužinojus, kad prieš dešimtmetį įsikūrusi bendrovė vis dar neturi ne tik pardavimo specialisto, bet net ir interneto puslapio.

Pradėjusi verslą nuo lino suknelių ir rankinių, I. Kygienė, dabar per tarpininkus daugiausia užsienio užsakovams siuva antialerginę patalynę, čiužinių užvalkalus, darbo ir krikšto drabužius.

Kokį gelbėjimosi ratą nedidelės siuvyklos savininkei patars griebti verslo konsultantai? Ar kuršėniškei pavyks išplaukti į plačiąją rinką? Verslo dokumentikos laidų ciklas „Lietuva gali“ antradienį 21.55 val. per LRT televiziją.