Ar sutaps tėvo ir sūnaus požiūriai vertinant konsultuojamos įmonės veiklą ir tikslus, o gal „Vičiūnų grupei“ dabar vadovaujanti Visvlado Matijošaičio atžala siūlys bendrovei rinktis kitą strategiją?

Bendrovė „Fish Agro” užsiima lašišinių žuvų auginimu ir per metus uždaruose gėlo vandens baseinuose gali užauginti iki 40-ties tonų. Tačiau sulaukę pirmojo prieaugio verslininkai susidūrė su problema – kur ir kaip surasti pirkėjų.

Įmonės atstovai pripažino, kad verslo pradžioje jie buvo pajėgūs parduoti tik dešimtadalį to kiekio, kurio reikėtų, kad verslas būtų pelningas. Todėl ėmė siūlyti ne tik šviežią žuvį, bet ir rūkytus jos gaminius. Paaiškėjo, kad pastarieji paklausesni.

Rinkodaros specialistai bendrovei patarė nestoti į nelygią kovą su masiniam vartotojui produktą dideliais kiekiais tiekiančiais gamintojais, o stengtis tapti prekės ženklu nr.1 visiems aukštesnes pajamas turintiems vartotojams, ieškantiems kokybiškesnio, sveikesnio maisto. Padėti parduoti prekę gali ne tik pakuotė, bet ir pavadinimas, kuris turi kelti emociją, taip pat teikti informaciją.

Pasitarę su rinkodaros specialistais, „Fish Agro” savininkai savo produkcijai parinko originalų, kitaip tariant, užkabinantį, pavadinimą – „Žuvies žodis”. Šis sprendimas turėjo tapti bendrovės veiklos naujo etapo atskaitos tašku: geras gaminys, naujas skambus pavadinimas, patraukli pakuotė ir galutinis tikslas – į kokybišką produktą orientuotas vartotojas.

Tačiau prabėgus metams nuo pirmojo susitikimo su verslo konsultantais, „Fish Agro” produkcijos su „Žuvies žodžio“ pavadinimu ir naujos pakuotės su nauju prekės ženklu parduotuvių lentynose dar nematyti. Ar tai reiškia, kad bendrovė per tiek laiko nepajudėjo į priekį? Įmonės vadovas tikina priešingai – nors mažais žingsneliais, bet judama milžiniškų permainų link.