Dešimties metrų aukštyje neįprastoje vertikalioje pozicijoje muzikantas atliko kūrinį „Žiemos saulėgrįža“. Tai – unikalaus meno projekto „Piano Vertical“ iniciatyva.

Tą ankstyvą rytą oro temperatūra tebuvo 6 laipsniai, tad pasiklausyti muzikos ir pasigrožėti neįprastu reginiu susirinkę žmonės vilkėjo šiltus drabužius. Pats pianistas nuo žvarbos gynėsi ir pirštinėmis atvirais pirštais.

Gamtos garsai, sukurti tiek gyvūnų, tiek augalų, projektui buvo renkami iš įvairių Bavarijos kampelių – vandenyje, po žeme, ant žemės, augaluose. Tam pasitelktas specialiai pagamintas prietaisas. Būtent jo sugautus garsus klausytojai ir girdėjo A. Roche pasirodymo metu.

A.Roche planuoja tokius rytinius koncertus net 182 dienas – nuo vienos saulėgrįžos iki kitos. Muzikos kūrinys per tą laiką lėtai iš „Žiemos saulėgrįžos“ virs „Vasaros saulėgrįža“, kurią pianistas planuoja pristatyti akustiniame koncerte Šveicarijoje. Kiekvieną dieną kompozicijoje vykstantys pokyčiai nepakartojami, o tai reiškia, kad visi 182 pasirodymai bus unikalūs.