Prancūzijos policija trečiadienį sulaikė 79 žmones, kai protestuotojai įsiveržė į pagrindinį Paryžiaus regiono didmeninės prekybos turgaus kompleksą per visoje šalyje vykstančias ūkininkų demonstracijas. Juos išvedė saugumo pajėgos. Tūkstančiai ūkininkų iš visos šalies rinkosi prie Paryžiaus ir kitų miestų, rengdami blokadas ir stabdydami eismą greitkeliuose per protestus, kurių atžvilgiu vyriausybė iš esmės laikėsi taikingo tono.

Žemdirbių protestai Prancūzijoje nė iš tolo neprimena taikaus ir tvarkingo renginio, kuris praėjusią savaitę vyko Vilniuje. Delfi gavo vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kad protestas šalyje įgavo riaušes primenančių atspalvių, šalyje blokuojami keliai, gadinamas turtas. Nukentėjo ir lietuvių įmonė – pomidorus gabenusio vilkiko priekaba buvo apversta ir padegta.

Graikijos ūkininkai trečiadienį savo traktoriais blokavo svarbiausią šalies šiaurės–pietų greitkelį, jungiantį Atėnus ir Salonikus. Taip jie protestuoja prieš išaugusias trąšų ir dyzelino kainas. Be to, ūkininkai kritikuoja vyriausybę dėl per mažų kompensacijų už smarkias gamtos stichijas praėjusiais metais. Dalis jų esą net nebuvo išmokėta.