Tokijuje įsikūrusi bendrovė „Onoda Shoten“ ledo gėlių studiją atidarė praėjusiais metais, kai COVID-19 pandemija sumažino jos pagrindinės prekybos ledu pardavimus ir privertė ieškoti kitų ledo panaudojimo būdų.

Norint sukurti tokias ekspozicijas, į didelį indą pirmiausia pripilama vandens iš čiaupo, o tada jame išdėliojamos gėlės ir kiti dekoratyviniai objektai. Tuomet skystis maždaug dvi savaites lėtai užšaldomas, kad įgautų skaidrią išvaizdą, sakė bendrovės prezidentas Wataru Onoda.

„Vanduo, kurį naudojame, yra iš vandentiekio, bet mes jį ilgai šaldome, maždaug dvi savaites. Kai vanduo užšaldomas lėtai, jis tampa skaidrus, todėl lėtai užšaldant vandenį, jo viduje (lede) esantys objektai atrodo gražiai. Galiausiai jį supjaustome, supakuojame ir pristatome klientams“, – teigė „Onoda Shoten“ prezidentas Wataru Onoda.

Klientai, kurių dauguma yra iš interneto, perka ledo kompozicijas dovanoms, kurias teikia tokiomis progomis kaip gimtadieniai, sukaktys ir Motinos diena. Ledas galiausiai ištirpsta, tačiau gavėjui lieka gėlės ir kiti puošybos elementai, kuriuos jis gali pasilikti kaip dekoraciją. Gėlės lede kainuoja nuo 6 600 iki 11 000 jenų (45 – 75 JAV dolerius), nelygu kompozicija.

Atšaukus COVID apribojimus ir įsivyravus karštiems vasaros orams, pardavimų apimtys šiemet, palyginus su praėjusiais metais, išaugo beveik dvigubai.