Nors Lietuva šiemet užėmė 19 vietą bendrame sąraše, tarp jaunesnių nei 30 metų respondentų ji buvo laimingiausia šalis 2024 m. Tarp vyresnių nei 60 metų žmonių Lietuva užėmė 44 vietą.

Pasaulio laimės ataskaitos redaktorius, Oksfordo universiteto Gerovės tyrimų centro vadovas prof. Jan-Emmanuel De Neve’as sakė, kad prie žmonių gerovės prisideda tokie veiksniai kaip vienam gyventojui tenkanti bendrojo vidaus produkto dalis, turto pasiskirstymas, socialinės gerovės valstybė, užtikrinanti psichologinį stabilumą, ir sveiko gyvenimo trukmė.

Vadovaujantis ataskaita, Norvegija, Švedija, Vokietija, Prancūzija, Jungtinė Karalystė ir Ispanija yra šalys, kur vyresnio amžiaus gyventojai dabar gerokai laimingesni už jaunus. Portugalijoje ir Graikijoje tendencija yra priešinga.

Labiausiai sumažėjo Šiaurės Amerikoje gyvenančių 15–24-erių metų amžiaus žmonių laimės pojūtis, o gyvenančių Vidurio ir Rytų Europoje – labiausiai padidėjo.

Ataskaitoje teigiama, kad laimės pojūtis sumažėjo Viduriniuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje – ten mažiausiai laimingi jaučiasi vidutinio amžiaus žmonės.

Karo draskomas Afganistanas ir Libanas tebėra nelaimingiausios šalys pasaulyje.