Šiuolaikinės muzikos archyvas, kurį sudaro daugiau nei 3 milijonai įrašų, čia buvo perkeltas 2020 m., pabrangus nuomai ankstesniame pastate. Bet gali būti, kad jį vėl teks perkelti.

Ne pelno siekiantį archyvą Bobas George’as įkūrė 1985 m., paaukojęs savo 47 tūkst. įrašų kolekciją. Dabar įrašų skaičius viršija 3 milijonus.

Šiuolaikinės muzikos archyve yra ne tik albumų, bet ir knygų, plakatų bei kitokių atmintinų daiktų. Kalbant apie albumus, čia rasite įvairiausių žanrų ir atlikėjų iš viso pasaulio darbų. Kai kuriuos albumus, pavyzdžiui, išleistus „The Rolling Stones“, „Queen“, Davido Bowie ir Davido Byrne’o, puošia muzikantų autografai.

Vienas rečiausių įrašų – Roberto Johnsono „Me and the Devil Blues“ vinilinė plokštelė, kurią Keithas Richardas nupirko archyvui.

Kaip jau minėjome, Šiuolaikinės muzikos archyvo tikslas – išsaugoti dvi kiekvieno albumo kopijas: viena kopija archyvui, kita – klausymuisi. Bobas George’as viliasi rasti naują vietą archyvui perkelti. Jis norėtų, kad archyvas virstų viešu tyrimų centru, kuriame būtų ir biblioteka, ir meno erdvė bei įrašų studija. Vyras pridūrė, kad archyvo vertė nėra piniginė.