Šio kūrinio nuotrauka pirmadienį (kovo 18 d.) buvo paskelbta oficialioje Banksy Instagram“ paskyroje, kurioje menininkas prieš daugiau kaip 12 mln. savo sekėjų paprastai prisiima atsakomybę už savo meno kūrinius.

Žvelgiant tam tikru kampu, žali dažai sukuria foną plikomis medžio šakoms ir ima panašėti į jo lapiją. Freskos kampe taip pat matyti Banksy būdingas trafaretas, vaizduojantis asmenį, laikantį purškimo prietaisą ir apsitaškiusį žaliais dažais.

„Manau, kad tai labai stipri ekologinė žinutė. Manau, kad ji taip pat gana akivaizdi. Kaip ir pavaizduotas asmuo, kai mes randame pastatytą aplinką, kurioje nėra daug žalumos ir natūralios gamtos, mes veikiausiai bandome paversti ją žalesne ir malonesne. Žinau, kad Aislingtonas yra tas Londono rajonas, kuriame yra mažiausiai žalių erdvių. Ir jei tai yra Banksy, galbūt mintis ir yra ta, kad mes turime imtis kontrolės, iš naujo apželdinti savo aplinką, rūpintis savo aplinka“, – kalbėjo tinklalaidės „The Banksy Story“ autorius Jamesas Peakas.

Naujausias garsaus gatvės menininko darbas sukėlė džiugesį ir susidomėjimą socialiniuose tinkluose. Jį pakomentavo ir parlamentaras, buvęs Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas, atstovaujantis šiauriniam Londono rajonui, kuriame atsirado šis darbas.

„Dabar ir mes esame įtraukti į žemėlapį. Finsberio parke atsirado Banksy. Anksčiau yra buvę ir kitų Banksių, bet kai kurie iš jų buvo ginčytini. Šis, kaip teigia ekspertai, yra autentiškas jo kūrinys. Tikiuosi, kad taip ir yra“, – rašė britų parlamentaras Jeremy Corbynas.

Gruodžio mėnesį pietinėje Londono dalyje vidury baltos dienos nežinomas vyras pašalino Banksy meno kūrinį, virš kelio ženklo STOP vaizdavusį tris pilkus dronus. Vėliau policija surengė kelis areštus.

Tačiau panašu, kad naujausiam darbui toks likimas negresia, nes kūrinys yra aukštesnis už suaugusį medį ir driekiasi per kelis didelio pastato aukštus.

„Manau, kad tai nuostabu, tiesą sakant, visada žinojau apie Banksy meno kūrinius. Tačiau nesitikėjau, kad vienas iš jų atsidurs taip arti namų. Taigi, taip, tikrai malonu matyti. Mes jį pastebėjome iš karto, kai tik pasukome už kampo, ir aš esu tikras, kad tai jis. Pamaniau, kad užduosiu klausimą, bet taip, ne, manau, kad tai tikrai šaunu, tikrai“, – sakė netoliese gyvenantis praeivis.