Vienas Reikjaviko gyventojas sakė tikintis, kad visuomenė padės evakuotiems žmonėms, nes šiuo metu abejojama, ar evakuotieji artimiausiu metu galės sugrįžti namo.

„Nesijaudinu dėl savęs, nesijaudinu dėl Reikjaviko, bet šioje šalyje yra vietovių, kurios gali būti pavojingos. Taigi gyvenimas gali būti nepastovus, ir pagrindinis klausimas, žinoma, ar žmonės galės sugrįžti į Grindaviką. Dabar tai yra pats didžiausias klausimas, ir aš pats negalėčiau į jį atsakyti, todėl užjaučiu tuos žmones, kurie ten gyvena. Ir, žinoma, manau, kad visuomenė turėtų jiems padėti, ji turėtų išvaduoti juos iš šios problemos“, – kalbėjo Reikjaviko gyventojas Leifuras Reynissonas.

„Tai liūdna nelaimė žmonėms, kurie ten gyveno, ir prisimenu, kai man buvo 11 metų, ugnikalnis buvo išsiveržęs Vestmano salose, ir visi buvo evakuoti lygiai taip pat, kaip dabar iš Grindaviko. Tąkart viskas truko tik šešis mėnesius, bet bijau, kad šį kartą teks laukti ilgiau, ir bijau, kad daugelis žmonių nebegrįš į Grindaviką“, – sakė Reikjaviko gyventojas Sigurthoras Albertas Heimissonas.

Islandijos pietvakariuose antrą kartą per mažiau nei mėnesį išsiveržęs ugnikalnis antradienį buvo ne toks aktyvus, nors ženklai rodė, kad po žeme vis dar teka magma.

Sekmadienio (sausio 14 d.) vidurdienį išsilydžiusios lavos srautai pasiekė Grindaviko pakraščius. Nuo jos užsiliepsnojo trys namai, nors miestelis jau anksčiau buvo evakuotas ir tiesioginio pavojaus žmonėms nebuvo.