„Mobius“ puikiai tinka įvažiuoti į ankštas stovėjimo vietas, atlikti 360 laipsnių apsisukimus ar važiuojant įstrižai kirsti eismo juostas – jame įdiegta naujoviška „e-Corner“ sistema visiems keturiems automobilio ratams leidžia suktis ir judėti nepriklausomai, todėl automobilis gali atlikti beveik bet kokį manevrą – judėti šonu kaip krabas, važiuoti įstrižai ar apsisukti ratu.

CES 2024 parodoje debiutavusi technologija leidžia visiškai lengvai šonu įvažiuoti į parkavimosi vietą.

„Hyundai Motor Group“ priklausanti įmonė „Hyundai Mobis“ savo „vaikščiojančio krabo“ technologiją tobulina jau kelerius metus, tačiau CES parodoje ją demonstruoja pirmą kartą. Ar lengva vairuoti tokį automobilį? Panašu, kad ne, sako „Hyundai Mobis“ viceprezidentas ir pažangiosios inžinerijos vadovas Lee Seung-hwanas.

„Taip, iš tikrųjų vairuoti tokį automobilį yra labai sudėtinga, nes tai labai ypatingi judesiai, ir automobilis juda kitaip, nei įprasta mašina, dabartinė mašina. Bet manau, kad jei... jei šią technologiją bus galima sujungti su autonominio vairavimo technologijomis, nemanau, kad reikės specialiai mokytis vairuoti“, – sakė „Hyundai Mobis“ viceprezidentas ir pažangiosios inžinerijos vadovas Lee Seung-hwanas.

Šios sistemos demonstravimas CES parodoje pritraukė minias žmonių.

„Manau, kad pats bjauriausias dalykas, kai privažiuoji prie „McDonald`s“ ir sustoji per toli nuo langelio. Tuomet turi siekti per tą nepatogų atstumą, kad paduotum jiems pinigus ir pasiimtum maistą, beveik išliedamas savo gėrimą. Dabar to daryti nebereikės, nes krabo žingsniu galėsi arčiau pasislinkti prie langelio“, – teigė 29 metų technologijų entuziastas iš Las Vegaso Fabianas Akhavanas.