JAV karinėse oro pajėgose tarnavęs seržantas Irvingas R. Newmanas žuvo būdamas 22-ejų. Tai įvyko 1943-iųjų gegužę. Jo pilotuojamas orlaivis „B-24D Liberator“ dalyvavo Italijos uosto Kalabrijos Redže bombardavimo misijoje.

Deja, įvykus variklio gedimui lėktuvas nesugebėjo pasiekit sausumos ir tėškėsi į vandenį netoli piečiausio Maltos taško.

T. Gambino vadovaujami archeologai, naudodamiesi pažangiomis trimačio kartografavimo technologijomis, ištyrinėjo bombonešio nuolaužas ir pagaliau aptiko seržanto I. Newmano palaikus.

2016 metais vandenyno dugno atvaizdą kūrusi T. Gambino vadovaujama komanda, pasitelkusi šoninį sonarą, aptiko nuskendusį lėktuvą. Vėliau mokslininkai panaudojo autonominį povandeninį aparatą su primontuotu sonaru, kuris sudarė sudužusio orlaivio brėžinį. Pagaliau, fotogrametriniai atvaizdai leido sukurti patikimą trimatį modelį.

Per du darbų sezonus T. Gambino komanda kruopščiai tyrinėjo į 58 metrų gelmę nugrimzdusio lėktuvo vidų ir kasinėjo prie jo esantį jūros dugną. 2019 metais, kai buvo aptikti žmogaus palaikai, mokslininkai atliko antropologinę analizę, o pagal mitochondrinę DNR ir dantų analizę JAV Ginkluotųjų pajėgų medicininių tyrimų sistema nustatė, kad palaikai priklausė žuvusiam seržantui I. Newmanui.

2023 m. birželio 20 d. JAV Karo belaisvių ir žuvusiųjų apskaitos agentūra oficialiai pranešė, kad seržanto I. Newmano kūnas surastas.