55 m ilgio, 11 m pločio ir 9 m aukščio pastate Heidelberge įsikurs kompiuterių centras ir, pasak jo vystytojų, nepaisant kai kurių kliūčių, tai greičiausiai nebus paskutinis jų įmonės projektas.

Hansas – Joergas Krausas iš bendrovės „Kraus Group“ pasakojo, kad iš pradžių buvo planuojama pastatą išlieti ir pastatyti per 140 valandų, tačiau tikrosios statybos užtruko maždaug savaite ilgiau. Iki to momento, kai pastatas buvo oficialiai užbaigtas ir įvyko raktų perdavimo ceremonija, praėjo dešimt mėnesių.

„Galiausiai viskas užtruko 170 valandų, ir viską sudėjus, išėjo dar maždaug savaitė. Tačiau iki galutinio užbaigimo ir raktų perdavimo ceremonijos praėjo dar 10 mėnesių. Priežastis ta, kad reikėjo atlikti daug šalutinių darbų: pamatinė plokštė, kaip ir stogas, buvo statomi tradiciškai. Pati inovacija taip pat kėlė papildomų iššūkių, apie kuriuos niekas iš anksto nebuvo pagalvojęs, nors žinojome, kad tokių dalykų gali pasitaikyti“, – sakė „Kraus Group“ vadovaujantis partneris Hansas – Joergas Krausas.

Tai, ką H. J. Krausas pavadino „beveik pokštu“, buvo ne kas kita, kaip iššūkis įstatyti dvejas duris.

„Pavyzdžiui, pats pastatas yra bangos formos, todėl pastebėjome, kad stogo jungtys turėjo būti kažkas visiškai naujo. Privalėjome rasti sprendimą, ir tai užtruko savaites. Maža to, beveik pokštu tapo tai, kad pastatas turi dvejas duris, bet mums prireikė savaičių, kad rastume sprendimą, nes visos prieinamos standartinės durys, kurių, aišku, iš anksto neužsakėme, gali būti naudojamos tik su labai specifiniu betono tipu. Tačiau mes naudojome visiškai naują betono tipą, todėl ištisomis savaitėmis ieškojome išeities, kaip išspręsti durų problemą“, – teigė H. J. Krausas.

Kitas H. J. Krauso 3D projektas bus tris kartus didesnis už Heidelbergo kompiuterių centrą, tačiau jis pažymėjo kol kas negalintis atskleisti jokių detalių, nes šiame projekte dalyvauja ir viešojo administravimo institucijos.