„Skraidinu aitvarus, kad suktrukdyčiau dronams ir juos numuščiau... dronai šaudo į ūkininkus ašarinėmis dujomis, štai kodėl iš namų atsinešėme aitvarus… anksčiau aitvarais mes jau esame numušę dronus“, – teigė jaunas protestuotojas Manjitas Singhas, leidęs aitvarus, kad supančiotų dronus.

Pastarąją savaitę maždaug už 200 km į šiaurę nuo Delio tūkstančiai ūkininkų įsitraukė į įnirtingus susirėmimus su saugumo pajėgomis, kai policija sustabdė jų žygį „Delhi Chalo“ („Eikime į Delį“) į šalies sostinę, kurio metu jie reikalavo iš vyriausybės didesnių įkainių už savo produkciją.

Trečiadienį ūkininkai laikinai nutraukė savo protestus, kai praėjus kelioms valandoms nuo susirėmimų, kurių metu policija ašarinėmis dujomis bei vandens patrankomis pabandė išsklaidyti tūkstančius žmonių, patraukusių į Delį, vyriausybė pateikė naują pasiūlymą atnaujinti derybas.

Ūkininkai protesto akcijai pasitelkė traktorius bei sunkvežimius ir jais bei kitais žemės ūkio padargais bandė atgrasyti policijos veiksmus: šlapiais daržovių džiuto maišais buvo bandoma uždengti ašarinių dujų balionus, o pūstuvais išsklaidyti dūmus.