Šiurpuliukus keliantį R. Sakamoto ir jo instrumento pasirodymą užfiksavo kompozitoriaus sūnus Neo Sora ir pavertė juosta „Opus“, parodytoje Venecijos kino festivalyje. Muzikos kūrėjas po sunkios ligos mirė šių metų kovą.

„Oskaru“ ir „Grammy“ įvertintas kompozitorius geriausiai žinomas dėl garso takelių juostoms „The Last Emperor“ ir „Merry Christmas Mr. Lawrence“, kuriame pats ir vaidino. Įspūdingi ir darbai su elektroninės muzikos grupe „Yellow Magic Orchestra“, jis buvo vienas iš jos įkūrėjų.

„Opus“ – juodai baltas filmas, šviesa pereina iš nakties į dieną ir atgal į naktį, akcentuodama R. Sakamoto pasirodymo fiziškumą. Kūrinius ir jų atlikimo eiliškumą parinko pats kompozitorius. Filmo režisierius N. Sora ir operatorius B. Kirsteinas per dieną trimis bandymais nufilmuodavo tris kūrinius.

Filme, kuriame niekas nekalba, yra scena, kurioje R. Sakamoto ruošiasi atlikti vieną iš savo karjeros pradžios kūrinių, itin greito tempo „Tong Poo“, ir supranta savo fizinių galimybių ribas.

Kino kūrėjo teigimu, jausmas juostą pristatyti Venecijos kino festivalyje, kuriame kelis kartus dalyvavo ir jo tėvas, labai ypatingas.