Šeimos nariai, draugai ir savanoriai padėjo menininkui Amirui Chodorovui surinkti fotografijų ekspoziciją, kurią sudaro daugiau kaip 400 nuotraukų, įamžinusių aukas laimingesnėmis akimirkomis.

„Ši nuotrauka spinduliuoja… ji spinduliuoja tokią stiprybės jėgą ir grožį tų vaikų, kurie čia buvo. Jie daugiau niekada nešoks, ir tai yra labai liūdna. Tai pats liūdniausias dalykas, kurį galime įsivaizduoti“, – teigė spalio 7 dieną per festivalį „Nova“ nužudytos Gili Adar motina, 59 metų Orna Adar.

Policijos duomenimis, per spalio 7 dienos ataką festivalyje „Nova“, kuris vyko medžių nusėtame krūmokšnių ruože netoli Reimo kibuco, buvo nušauti, užmušti ar sudeginti 364 žmonės. Dar 40 žmonių „Hamas“ paėmė įkaitais ir išgabeno atgal į Gazos Ruožą, esantį už 5 km, nurodė policija.

„Aš taip pasiilgstu jos apkabinimų. Noriu apkabinti ją kiekvieną dieną. Kiekvieną dieną užeinu į jos kambarį ir jos ieškau. Prie to neįmanoma priprasti. Prabėgo penki mėnesiai, ir kiekvieną dieną sapnuoju. Galbūt. Galbūt aš meldžiuosi. Galbūt sapnuoju. Gal tai tik blogas sapnas. Bet ne. Ilgimės jos kiekvieną dieną“, – sakė spalio 7 dieną per festivalį „Nova“ nužudytos Bar Zohar mama, 53 metų Katya Zohar.

A.Chodorovas teigė puoselėjantis viltį, kad jo darbas padės aukų šeimoms bei draugams gydytis sielos žaizdas.

„Ši bendruomenė atstovauja įvairiems Izraelio visuomenės sluoksniams. Nuo pietų iki šiaurės ir iki centrinės dalies, nuo žemo ekonominio lygio iki aukšto. Taigi nėra galimybės suburti juos į vieną bendruomenę, kad jie turėtų galią ko nors paprašyti. Tačiau šis koliažas tapo ikona, kuri suteikia jiems stiprybės ir leidžia jiems pajusti savo tapatybę. Taigi šiandien keturių šalių, priklausiusių šiai viertai, tapatybę atvaizduoja viena ikona, ir visi supranta, kad tai yra jų vaikai“, – teigė fotografijų koliažą sukūręs 66 metų menininkas Amiras Chodorovas.