Madonna pradėjo savo atidėtą turą „Celebration“ Londone. Jos pasirodymas įrodė, kad garsiosios atlikėjos energija, charizma ir polinkis į kontroversiškumą niekur nedingo net po scenoje praleistų keturiasdešimties metų ir neseniai atsiradusių sveikatos problemų.

65-erių metų amžiaus moters didžiausių hitų turas turėjo prasidėti liepos mėnesį, tačiau rimtą bakterinę infekciją pasigavusi atlikėja buvo paguldyta į intensyviosios terapijos skyrių. Pasitaisiusi septynių „Grammy“ statulėlių laimėtoja pakoregavo didžiąją dalį turo datų Šiaurės Amerikoje.

Naujas „The Beatles“ kūrinys kaip reikiant pradžiugino šios žymiosios ketveriukės gerbėjus – buvo išleista daina „Now and Then“, sukurta pasitelkus dirbtinį intelektą, joje skamba anapilin iškeliavusio Johno Lennono balsas. Paskutine „The Beatles“ daina vadinamame kūrinyje taip pat galima išgirsti dar gyvų grupės narių Paulo McCartney ir Ringo Starro bei mirusio George’o Harrisono instrumentines partijas.

Šios dainos ištakos siekia XX a. aštuntojo dešimtmečio pabaigą, kai Johnas Lennonas Niujorke įrašė demonstracinę versiją. „The Beatles“ išsiskyrė 1970 m. George’as Harrisonas mirė nuo vėžio 2001. Praėjus kuriam laikui nuo Johno Lennono mirties, našlė Yoko Ono kitiems „The Beatles“ nariams atidavė keleto dainų, įskaitant „Now and Then“, įrašus. Šį kūrinį bitlai papildė savo kompozicijomis, tačiau dėl technologinių apribojimų nebuvo galima atskirti Johno Lennono vokalo ir pianino partijų, norint deramai sutvarkyti įrašą.

Kiti roko dinozaurai „The Rolling Stones“ užkariavo topus išleidę „Hackney Diamonds“ – pirmą naujų kūrinių albumą nuo 2005-ųjų ir pirmą albumą po būgnininko Charlie Wattso mirties (jo gyvybė užgeso 2021-aisiais). Kritikų gerai įvertintas darbas buvo įrašytas bendradarbiaujant su Paulu McCartney, Eltonu Johnu, Stevie Wonderiu ir Lady Gaga. Prie muzikantų prisijungė ir buvęs grupės bosistas Billas Wymanas. 80-ies metų amžiaus vokalistas Mickas Jaggeris bei gitaristai Keithas Richardsas, kuriam 79-eri, ir Ronnie Woodas (76-erių metų amžiaus) 12 dainų albumą įrašinėjo Londone, Niujorke, Los Andžele ir Nasau.

76-erių metų amžiaus Eltonas Johnas, vienas daugiausiai albumų pardavusių atlikėjų, užbaigė paskutinį koncertinį turą „Farewell Yellow Brick Road Tour“. Penkerius metus trukęs atsisveikinimo turas finišavo Stokholme.

Britų dainininkas Harry Stylesas gana sėkmingai pradėjo 2023 m. Trečiasis jo solinis albumas „Harry’s House“ triumfavo „Grammy“ ir „BRIT Awards“ apdovanojimų metu: nugalėjo prestižinėje „Grammy“ metų albumo kategorijoje bei buvo pripažintas geriausiu vokaliniu populiariosios muzikos albumu. 2022 m. Daina „As It Was“ laimėjo IFPI „Geriausio singlo“ apdovanojimą. Anot IFPI atstovų, šis apdovanojimas skiriamas atlikėjui, sukūrusiam geriausiai tais metais parduotą singlą, atsižvelgiant į visų formatų, kuriais jis buvo išleistas, pardavimo apimtis.

Populiariosios muzikos superžvaigždė Beyonce pagerino laimėtų „Grammy“ statulėlių rekordą. Šiais metais savo kolekciją ji papildė keturiomis statulėlėmis, kurių iš viso turi net 32, ir aplenkė jau mirusį klasikinės muzikos dirigentą Georgą Solti. Jos turas „Renaissance“, kurį sudarė 52 koncertai 40 Šiaurės Amerikos ir 14 Europos miestų, sulaukė didžiulio pasisekimo, o kino teatruose netgi buvo rodomas turo dokumentinis filmas.

Taylor Swift, dar viena populiariosios muzikos superžvaigždė, irgi perkėlė savo nepaprastai sėkmingą koncertinį turą į didžiuosius ekranus, išleidusi turo „Eras Tour“ koncertinį filmą. Iš pradžių ji sakė, kad dokumentinis filmas „Taylor Swift: Eras Tour“ bus rodomas tik Šiaurės Amerikoje, tačiau vėliau pranešė, jog jį bus galima išvysti viso pasaulio kino teatruose. „Taylor Swift: Eras Tour“ leido kino teatrams užpildyti spragas, atsiradusias dėl Holivudo aktorių ir scenaristų streikų, ir yra pelningiausias visų laikų koncertinis filmas – iš viso uždirbo 231 mln. eurų.

Populiariosios muzikos ir ritmenbliuzo karalienė Rihanna su trenksmu sugrįžo į sceną per Supertaurės rungtynių pertrauką ir pribloškė minią greitesniu savo hitų popuri bei naujiena, kad laukiasi antrojo vaikelio. Seksualų rožinės spalvos kombinezoną ir apsmukusį paltą apsivilkusi dainininkė 13 minučių linksmino stadione ir prie televizorių ekranų susirinkusius žiūrovus. Tai buvo pirmas 35-erių metų amžiaus „Grammy“ laureatės gyvas pasirodymas per penkerius metus. Jos paskutinis albumas „Anti“ buvo išleistas 2016 m.

Šiais metais hiphopas atšventė įspūdingą gimtadienį. Anksčiau laikinai madai priskirtam muzikos žanrui dabar yra 50 metų. Taip pat tai yra milijardų eurų vertės pasaulinis kultūrinis fenomenas, apimantis muziką, šokį ir madą.

Korėjietiškos populiariosios muzikos superžvaigždės BTS debiutavo prieš dešimtmetį. Jubiliejaus proga Seule susirinko apie 150 tūkst. žmonių, gerbėjai taip pat lankėsi įvairiose parodose. Kita Pietų Korėjos populiariosios muzikos grupė „Blackpink“ buvo pagerbta Bakingamo rūmuose, kur karalius Karolis III jos nariams įteikė Britanijos imperijos garbės ordinus.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi muzikos įrašų parduotuvė HMV po ketverių metų sugrįžo į ankstesnes patalpas – 363-iuoju numeriu pažymėtą namą, stovintį Londone, Oksfordo gatvėje. Nepaisant augančios skaitmenizacijos įtakos, šioje parduotuvėje vis dar galima įsigyti vinilinių plokštelių, drabužių ir kitos atributikos.

Pirmoji HMV parduotuvė atvėrė duris būtent šioje vietoje. 1921 m. ją atidarė kompozitorius Edwardas Elgaras. HMV suvaidino didelį vaidmenį britų populiariosios muzikos ir kultūros raidoje.