40-ies metų amžiaus Robertas Cardas pradėjo šaudyti Lewistono kėglinėje ir bare. 38 tūkst. gyventojų turinčiame Lewistono miestelyje, kadaise garsėjusiame savo tekstilės pramone, gyvenimas praktiškai sustojo, kad šimtai policijos pareigūnų galėtų išplėsti gaudynes.

Šaulys yra netoliese įsikūrusios JAV atsargos kariuomenės bazės seržantas. Teisėsaugos pareigūnų teigimu, vasarą jis buvo gydomas psichiatrijos ligoninėje.

44-erių metų amžiaus Rickas Goddardas nurodė, kad Robertas Cardas yra ginklų entuziastas, gyvenantis gana atsiskyrėlišką gyvenimą. Paskutinį kartą jį matė tada, kai Robertas padėjo savo tėvui pjauti šieną.

Šaudynės prasidėjo likus kelioms minutėms iki 19 val. kėglinėje „Just-In-Time Recreation“, kur Robertas Cardas nušovė vieną moterį ir šešis vyrus, pranešė policininkai, nenurodę aukų amžiaus.

Maždaug po 10 minučių jie gavo pranešimų apie šūvius restorane-bare „Schemengees Bar & Grille Restaurant, esančiame maždaug už penkių kilometrų nuo kėglinės. Restorane-bare buvo nušauti aštuoni vyrai.

Remiantis „Gun Violence Archive“ duomenimis, šaudynių, kurių metu nušaunami keturi ar daugiau žmonių, skaičius 2023 m. turėtų pasiekti 679. Praėjusiais metais tokių incidentų buvo šiek tiek mažiau – 647.