Rusijos prezidentas pareiškė, esą Rusijos tyrimų komiteto vadovas Aleksandras Bastrykinas jam pranešė, jog tyrimo metu kartu su J. Prigožinu skridusių asmenų kūnuose buvo rasta granatų fragmentų, todėl neva galima daryti prielaidą, kad jos sprogo lėktuvo viduje. „Tyrimų komiteto vadovas man pranešė prieš kelias dienas.

Lėktuvo katastrofos aukų kūnuose buvo rasta rankinių granatų skeveldrų. Išorinio poveikio lėktuvui nebuvo“, – per televizijos transliuotą konferenciją sakė V. Putinas. V. Putinas taip pat pabrėžė, neva tyrimo metu buvo atmesta versija, jog lėktuvas sudužo dėl išorinių veiksnių, ir padarė užuominą, kad lėktuvu skridę asmenys galbūt vartojo alkoholį ar narkotikus ir apsvaigę galėjo pradėti neatsargiai elgtis su granatomis, kurių dėl nežinomų priežasčių buvo lėktuve.

V. Putinas teigė, kad nors tyrimo metu nebuvo atlikta alkoholio ar narkotinių medžiagų aptikimo testų, Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) „Wagner“ tyrimo metu rado penkis kilogramus kokaino (Rusijos lyderis tikriausiai turėjo omenyje per televiziją parodytus reportažus apie 2023 m. birželio ir liepos mėnesiais J. Prigožino dvare atliktas kratas).