Per karinį paradą, kuris buvo didžiausias nuo Šaltojo karo laikų, NATO priklausanti šalis demonstravo savo karinius raumenis, o vyriausybė tikėjosi, kad prieš spalį vyksiančius rinkimus tai bus žinia tiek Maskvai, tiek rinkėjams. Žiūrovai sakė, kad karinės technikos pristatymas leido jiems pajusti saugumą ir parodė Lenkijos kariuomenės galią bei NATO sąjungininkų vienybę.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, ginkluotųjų pajėgų stiprinimas tapo Lenkijos valdančiųjų nacionalistų partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) prioritetu, o įsisiūbavus rinkimų kampanijai, įspūdingas karinės technikos paradas suteikė progą nublizginti savo įvaizdį saugumo srityje.

„Šis paradas yra aiškus ženklas, kad turime viską, ko reikia, kad galėtume apsiginti. Kai tarnavau kariuomenėje, važinėjome, deja, 55-ukais (posovietiniais tankais T-55). O dabar mūsų kariuomenė yra galinga, ir asmeniškai aš jaučiuosi saugus, ir, jei reikėtų, imčiau ginklą į rankas ir eičiau“, – teigė 56 metų žiūrovas iš Debno Dariuszas Gawronskis.

Ginkluotųjų pajėgų dienos parade, kuris buvo surengtas minint 103-iąsias Lenkijos pergalės prieš Sovietų Sąjungą Varšuvos mūšyje metines, per sostinę žygiavo 2 tūkst. Lenkijos ir kitų NATO šalių karių, kuriuos lydėjo 200 karinės technikos vienetų ir 92 orlaiviai.