Tuomet jis nė neįsivaizdavo, kad po 43 metų jam priklausys 25 000 „Hot Wheels“ mašinėlių bei jų dalių ir kad jis bus laikomas vienu didžiausių Kanados „Hot Wheels“ ekspertų.

„Mano pirmoji pažintis su „Hot Wheels“ iš tikrųjų įvyko per vieną kiemo išpardavimą, kai su tėčiu rausdamasis dėžėse, pamačiau „Beach Bomb“. Tai buvo mano pirmoji mašinėlė, kurią įsigijau būdamas ketverių, ir ją turiu po šiai dienai. Po vienos mašinėlės sekė kita, ir aš tiesiog pradėjau jas rinkti ir rinkti, kaupdamas savo kolekciją“, – pasakojo „Hot Wheels“ kolekcininkas iš Kanados Dougas Woodsas.

Šiandien jo mašinėlės yra tapusios jo gyvenimo dalimi. Kai jis tuokėsi, „Hot Wheels“ automobiliukai virto atminimo dovanėlėmis jo vestuvių svečiams. Jo šešerių metų dukra šiandien yra ištikima jo kolekcionavimo partnerė.

„Štai „VW Kool Kombi“. Vėlgi, „Volkswagen“, matote, ši automobilio markė man yra artima ir brangi, nes tai buvo vieni iš mūsų vestuvinių automobilių. Juos pavertėme vestuvių dovanėlėmis svečiams, todėl jie buvo padėti ant stalų prie kiekvienos vietos. Juos naudojome per savo vestuves“, – pasakojo D. Woodsas.

Prieš 25 metus jis įkūrė „Northern Lights Hot Wheels“ klubą, kurio nariai kiekvieną mėnesį rengia susitikimus. Vasario mėnesį savo rečiausius eksponatus jis net demonstravo Kanados tarptautinėje automobilių parodoje.

„Taigi, galite jį pervežti [ į „Hot Wheels“ aptarnavimo centrą]. Čia yra liftas, dinamometras, dujų pompos, automobilių plovykla, parkavimo vietos ir garažai, o tai yra tikrasis automobilis, kuris buvo išleistas kartu su šiuo rinkiniu – 1980 metų „Hot Bird“. Panašus į tą, kuris buvo filme „Smokey and the Bandit“, – sakė D. Woodsas.

„Aš aistringai troškau surinkti kai kuriuos originaliuosius „Hot Wheels“, ir čia yra 1968 ir 1970 metų „Hot Wheels“ priedų dėžutės. Turime viengubą spidometrą, dvigubą spidometrą, „Rod Runner“ ir dvipusį pripūstuvą. Ir visa tai tebėra užantspauduota dėžėje tiesiai iš gamyklos, jos niekada nebuvo atidarytos, tikrai smagu žiūrėti. Man patinka pakuotės menas“, – teigė D. Woodsas.

Didžiausios pasaulyje „Hot Wheels“ kolekcijos rekordas nuo 2003 metų priklauso amerikiečiui Mike`ui Zarnockui. Jis yra surinkęs apie 30 000 mašinėlių. Tačiau D. Woodsas rekordų nesivaiko. Šiuo metu pagrindinis jo tikslas – rasti vietą, kurioje galėtų eksponuoti savo kolekciją.

„Nemanau, kad siekiu Guinnesso rekordo. Manau, kad yra kolekcininkų, kurie turi daugiau mašinėlių negu aš. Tiesiog mėgaujuosi šiuo hobiu ir per daugiau nei 40 kolekcionavimo metų sukauptais automobiliais. Man patinka šios mašinėlės, jų istorijos, džiaugiuosi ekosistema, kurią skleidžia „Hot Wheels“ kolekcionavimas, ir draugais, kuriuos susiradau šiame kelyje“, – teigė D. Woodsas.

„Hot Wheels“ yra žaislų gamintojos „Mattel“ produktų linija, pradėta gaminti 1968 metais. Naujausia „Mattel“ metinė ataskaita rodo, kad 2022 metais „Hot Wheels“ pardavimai Šiaurės Amerikoje sudarė 617,9 mln. dolerių ir buvo pakilę nuo 2021 metų, kai šių mašinėlių buvo parduota už 529,5 mln. dolerių.