Atliekamas tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo, nes prezidentė nesiteikia paaiškinti, iš kur gavo prabangiuosius laikrodžius.

Dina Boluarte į valdžią atėjo 2022 m., kai ankstesniajam prezidentui buvo iškelta apkalta dėl neteisėto bandymo uždaryti Kongresą. Gyventojai į šiuos pokyčius sureagavo rengdami protestus, o valdžia atsakė griežtais veiksmais, kurie neapsiėjo be dešimčių aukų. Nepaisant daugybės raginimų atsistatydinti ar surengti naujus prezidento rinkimus, Dina Boluarte išsaugojo postą, tačiau dabar pateko į naują skandalą.

Kongresas jau pradėjo ruoštis prezidentės apkaltos procesui. Kovo mėnesį „La Encerrona“ peržiūrėjo tūkstančius šalies vadovės nuotraukų ir pastebėjo, kad kai kuriose iš jų Dinos Boluarte riešą puošia laikrodžiai „Rolex“, kurių kaina svyruoja nuo 13 tūkst. iki 23 tūkst. eurų.

Kovo 18 d. Peru generalinė prokuratūra pranešė, kad pradėtas „pasiruošimas nagrinėti bylą“, iškeltą Dinai Boluarte dėl „neteisėto praturtėjimo“ ir brangiųjų laikrodžių „Rolex“ neįtraukimo į turto deklaraciją. Velykų savaitgalį dešimtys policininkų ir prokurorų atliko kratą jos namuose ir ieškojo įrodymų.

Kilus skandalui, pirmadienį, balandžio 1-ąją, atsistatydino šeši ministrai, įskaitant vidaus reikalų. Peru generalinis atornėjus Juanas Villena pareiškė, kad tyrimo metu bus aiškinamasi ne tik laikrodžių „Rolex“, bet ir 52 tūkst. eurų vertės vėrinio „Cartier“ bei 1,1 mln. solių, esančių jos banko sąskaitose, kilmė.

Kongreso komisijos susirinkimo metu generalinis atornėjus nurodė, kad tyrimas buvo išplėstas – į jį įtrauktos maždaug 464 tūkst. eurų vertos brangenybes, kuriomis pasipuošusi Dina Boluarte buvo užfiksuota viešuose renginiuose.