A. Navalnas Rusijoje kalėjo nuo 2021 m. sausio, kai buvo nuteistas kalėti kolonijoje už „ekstremizmą“. Praėjusių metų rugpjūtį ši bausmė buvo pratęsta iki 19-os metų. Tai buvo tik paskutinė iš virtinės laisvės atėmimo bausmių už kaltinimus, tarp kurių buvo ir turto pasisavinimas.

Didžiąją kalinimo dalį jis praleido sustiprinto režimo kolonijoje IK-6 Vladimiro srityje, esančioje maždaug už 250 km į rytus nuo Maskvos.

Gruodžio mėnesį jis dingo daugiau nei dviem savaitėms. Mėnesio pabaigoje paaiškėjo, kad jis buvo perkeltas į liūdnai pagarsėjusią IK-3 koloniją Charpe, esančią Arktyje.

Gruodžio 26 d. socialinėje žiniasklaidoje A. Navalnas rašė, kad po „gana varginančio“ 20-ies dienų trukusio perkėlimo į atokų kalėjimą už poliarinio rato jis jaučiasi „gerai“.

IK-3 kolonija yra įsikūrusi daugiau kaip 1 900 km į šiaurės rytus nuo Maskvos. Jos pavadinimas reiškia „Šiaurės pašvaistė“, tačiau ji vadinama „Poliariniu vilku“.

Kolonija pastatyta 20-ojo amžiaus septintajame dešimtmetyje stovyklos, – kuri buvo Stalino laikų darbo stovyklų tinklo, žinomo kaip Gulagas, dalis, – vietoje. Joje gali tilpti iki 1 020 kalinių. Kaliniai dirba šiaurės elnių odų apdorojimo darbus.