Paulas Rederis ir jo bičiuliai nuo savo automobilinio furgono nebuvo nuėję toliau nei 10 metrų po penktadienį, rugsėjo 1 d., praūžusios liūties. Bandymai eiti, važiuoti dviračiu ar automobiliu per klampų purvą baigiasi nesėkme. Tiesa, kol kas Paulas Rederis nematė atvejų, kad festivalio dalyviai būtų pritrūkę maisto ar geriamojo vandens, dėl ko įspėjo Nevados valdžia.

Kai kurie dalyviai išvažiavo savo transporto priemonėmis visais varančiaisiais ratais, nepaisydami daugybės perspėjimų to nedaryti.

Prie Tahou ežero restoraną turintis Paulas Rederis kasmet surengia du muzikos festivalius ir mano, kad aiški „Degančio žmogaus“ organizatorių komunikacija socialiniuose tinkluose bei prieiga prie belaidžio interneto padėjo žmonėms išlikti ramiems.

Festivalio personalas taip pat kas kelias valandas atvažiuoja keturračiais pasikalbėti su dalyviais.

Daugiau nei 60 tūkst. žmonių kasmet vyksta į atokią dykumą Nevados valstijos šiaurės vakarinėje dalyje, ten įkuria laikiną miestą ir mėgaujasi menu, šokiais bei įvairiausiais pasirodymais.

Įprasto bilieto kaina – 575 JAV doleriai, arba 532 eurai. Remiantis vietos žiniasklaidos informacija, šiemet dalyvių skaičius siekia 73 tūkst. Festivalio pavadinimas siejamas su jo kulminacija, kai paskutinės dienos išvakarėse sudeginama didžiulė medinė žmogaus skulptūra.