Aukštas pareigas užimantis Izraelio kariuomenės vadas sakė, kad Izraelio ginkluotosios pajėgos pirmą kartą po daugelio dešimtmečių „kovoja Gazos miesto centre“.

Paryžiuje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Doctors Without Borders“ nurodė, kad situacija Gazos mieste yra „katastrofiška“ civiliams gyventojams, ir paragino nutraukti ugnį Gazos Ruože.

Pirmadienį, lapkričio 6 d., Jungtinių Tautų Organizacijos generalinis sekretorius Antonio Guterresas pareiškė, kad Gazos miestas virsta „vaikų kapinėmis“ ir taip pat dar kartą paragino nutraukti ugnį. Palestinos sveikatos priežiūros institucijos pranešė, kad Izraelio atakų metu jau žuvo daugiau nei 10 tūkstančių žmonių.

Tarptautinės organizacijos įspėjo, kad ligoninėse nebetelpa sužeistieji, senka maisto ir švaraus vandens atsargos, o siunčiamos humanitarinės pagalbos nepakanka.

Nuo spalio 7 d., kai „Hamas“ kovotojai įsibrovė į Izraelio teritoriją ir nužudė 1 400 izraeliečių, daugiausia civilių, bei pagrobė daugiau nei 200 žmonių, Izraelis be atvangos bombarduoja „Hamas“ valdomą Gazos Ruožą.

Remiantis Gazos Ruožo sveikatos priežiūros pareigūnų statistika, per atakas žuvo daugiau nei 10 tūkst. žmonių, iš jų maždaug 40 proc. – vaikai.