Judriausias pasaulyje tarptautinių keleivių oro susisiekimo centras, antradienio vakarą turėjęs priimti daugiau nei 100 skrydžių, anksčiau dėl audros sukelto chaoso trumpam buvo sustabdęs veiklą. Artimųjų Rytų finansų centrą Dubajų paralyžiavo liūtys, sukėlusios potvynius visuose Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) ir Bahreine, Omane sekmadienį ir pirmadienį žuvo 18 žmonių.

Dėl besitęsiančių išskirtinių oro sąlygų Dubajaus tarptautinis oro uostas laikinai nukreipia atvykstančius skrydžius, nors lėktuvams išskristi leidžiama.

Buvo apsemti pagrindiniai prekybos centrai „Dubai Mall“ ir „Mall of the Emirates“, bent vienoje Dubajaus metro stotyje vanduo siekė iki kulkšnių. Visuose JAE buvo uždarytos mokyklos, jos greičiausiai neveiks ir trečiadienį, nes prognozuojama, kad audros nesiliaus.

JAE ir Omano vyriausybės jau anksčiau įspėjo, kad klimato kaita gali sukelti daugiau potvynių.

Rusiją ir Kazachstaną siaubia didžiausi per pastaruosius dešimtmečius potvyniai, dėl tirpstančio ledo tvinsta didžiulės upės. Šią savaitę Sibiro Tobolo ir Išimo upių potvyniai pasieks piką.

Rusija pradėjo naujas evakuacijas iš Vakarų Sibiro miestų ir kaimų, kuriems gresia niokojantys potvyniai. Orsko miestui, kuriame po praėjusią savaitę kilusių didelių potvynių padėtis buvo pagerėjusi, vėl iškilo grėsmė, kai vanduo plūstelėjo iš užtvankos.

Kaimyniniame Kazachstane prezidentas K. Ž. Tokajevas praskrido virš šiaurinių šalies regionų. Astana pranešė, kad ten nuo potvynių pradžios daugiau nei prieš savaitę buvo evakuota apie 90 tūkst. žmonių.
Potvynius sukėlė smarkios liūtys, kylanti temperatūra ir spartus sniego bei ledo tirpsmas.