Antradienį, kovo 26 dieną, ji kirto finišą Prancūzijos Nicos mieste. Keliautoja Lexie Alford iš Majamio nauju elektriniu „Ford Explorer“ automobiliu per 27 valstybes nuvažiavo 30 tūkst. kilometrų, kirto šešis žemynus. Rekordo patvirtinimą mergina gavo iš „RecordSetter“ – pasaulio rekordų organizacijos, panašios į Guinnesso rekordų.

Atlaikiusi šaltį, elektros stygių Afrikoje ir automobilio įkrovimo bėdas Čilės Atakamos dykumoje, L. Afford laimingai sugrįžo į Prancūzijos pietus, iš kur 2023 metų rugsėjo 8 dieną ir pradėjo savo kelionę „Charge Around the Globe“. Kaip teigiama „Ford Motors“ pranešime spaudai, automobilis „Explorer“ įkrauta baterija gali nuvažiuoti 600 kilometrų. Per pusę metų trukusią avantiūrą L. Afford teko imtis ir alternatyvių įkrovimo sprendimų, pavyzdžiui, naudotis greitaisiais nuolatinės srovės įkrovikliais, saulės baterijomis ir nešiojamomis baterijomis.

„Ford Model e Europe“ vadovas Martinas Sanderis sako, kad tai didi ir džiaugsminga diena „Ford“ Europoje.

Tai jau ne pirmasis Lexie Alford pasaulinis rekordas. Būdama 21 metų ir 177 dienų amžiaus ji tapo jauniausiu žmogumi pasaulyje, apsilankiusi visose nepriklausomose valstybėse, ir jauniausia tą padariusia mergina.