Per Naujuosius metus skaičiuojant paskutines likusias sekundes, LED ekranuose ant aukščiausio pasaulyje pastato – Dubajaus „Burj Khalifa“ dangoraižio Jungtiniuose Arabų Emyratuose – arabų, anglų ir kinų kalbomis nušvito žodžiai „Laimingų Naujųjų metų“.

Vidurnaktį suskambus varpo dūžiams, iššovė daugiau kaip 15 tūkst. fejerverkų, nušvietusių naktinį dangų. Per beveik devynias minutes trukusį vizualinį reginį spalvingas apšvietimas, dinamiška muzika ir stulbinantys fejerverkai derinosi tarpusavyje, siųsdami geriausius linkėjimus visiems žmonėms.

Kenijos sostinė Nairobis 2024 metus taip pat pasitiko akinančiu fejerverkų šou. Lydimi įspūdingos pirotechnikos, žmonės kartu sutiko naujuosius 2024 metus. Budapešte dangų nušvietė nuostabūs fejerverkai, o visame mieste skambėjo Šv. Stepono bazilikos varpai. Miesto centre švęsti ir pasitikti Naujuosius metus buvo susirinkę tūkstančiai žmonių.

Paskutinių sekundžių skaičiavimas pasitinkant Naujuosius metus Niujorko „Times“ aikštėje visuomet būna vienas garsiausių Naujųjų metų momentų visame pasaulyje. Žmonės anksti suplūdo į „Times“ aikštę ir laukė, kol galės prasmingai praleisti vakarą su savo mylimiausiais žmonėmis. Be vietos grupių pasirodymų, scenoje savo garsiausius hitus atliko ir pasaulinio garso muzikantai.

Naujųjų metų linksmybės Rio de Žaneire visuomet būna antra pagal dydį šio miesto šventė. Šiemet į 2024-uosius metus pasitinkančią puotą susirinko didžiulės minios žmonių. Skaičiuojama, kad 11-oje miesto rajonų šventė apie 4 mln. žmonių, o daugiausia jų suplūdo į garsiausią vietą – Kopakabanos paplūdimį. Jis buvo sausakimšas.

Milijonai vietos gyventojų ir turistų skaičiavo paskutines 2023 metų valandas, minutes ir sekundes. Pagal tradiciją visi linksmybių dalyviai turėjo būti apsirengę baltais drabužiais – taip atiduodama pagarba afrobrazilų jūros deivei Iemanjai, prašant, kad naujaisiais metais ji atneštų pasauliui taiką ir meilę.