Tiesioginės transliacijos pradžia lapkričio 5 d. 18 val.

Šį trečiadienį viešbučio „Radisson Blue“ BETA salėje įvyks Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatų į Vilniaus merus ir į sąrašo lyderius debatai. Į debatus kviečiami visi partijos nariai ir vilniečiai, norintys išgirsti kandidatų idėjas Vilniaus ateičiai.

„Debatai leis partijos nariams pasirinkti labiausiai tinkantį kandidatą į mero postą. Esame pirmoji ir vienintelė partija Lietuvoje, kuri rengia visuotinę demokratinę kandidato į merus atranką. Tuo mes ir stiprūs – ne užkulisiniais žaidimais, o atvira demokratija, kur varžomasi dėl geriausių idėjų Vilniaus miestui, – sako TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius. – Tokia partinė kandidatų atrankos procedūra (primaries) gerai žinoma JAV, ją perima ir gilias demokratines tradicijas turinčios Europos valstybės“.

Debatuose dalyvaus TS-LKD Vilniaus miesto skyrių iškelti ir partijos Prezidiumo patvirtinti kandidatai: Arvydas Anušauskas, Valdas Benkunskas, Mykolas Majauskas, Kęstutis Masiulis ir Stasys Šedbaras.

Partijos skyriai buvo iškėlę bei Prezidiumas buvo patvirtinęs ir Laimos Andrikienės kandidatūrą, tačiau ji apsisprendė atrankoje į miesto merus nedalyvauti.

TS-LKD kandidatas į sostinės merus bus renkamas lapkričio 7–8 dienomis, 9–20 val.. Balsavime galės dalyvauti visi (daugiau nei 2 tūkstančiai) Vilniaus TS-LKD skyrių nariai. Balsavimas vyks TS-LKD būstinėje.

include ('/www/htdocs/delfi/includes/poll/mero-rinkimai-2014-1.inc')?>