Prienų - Birštono „Vytauto“ komandoje profesionalią karjerą pradedantys paaugliai iš garsios Ballų šeimos į Lietuvą atskrenda trečiadienio vakarą. Lėktuvas iš Varšuvos vėlavo išskristi daugiau nei valandą, todėl brolių laukiana atvykstant 19.30 val.

„Vytauto“ klubas nesitiki, kad 16-metis ir 19-metis Ballai būtų svarbi pagalba išsikapstyti iš Lietuvos krepšinio lygos dugno ar pakilti aukščiau Baltijos krepšinio lygoje, kur ekipa savo grupėje žengia ketvirta, ir kontraktą vadina komerciniu projektu. Po sutarties pasirašymo „Vytautą“ jau pradėjo remti viena įmonė, o šiuo metu klubas derasi su keliais kitais potencialiais rėmėjais.

Šių krepšininkų pavardė pastaraisiais metais išgarsėjo dėl aštriai kalbėti mėgstančio jų tėvo LaVaro ir brolio Lonzo žaidimo NBA. Dalis žmonių juos lygina su Jungtinių Valstijų garsenybių Kardashianų šeima.

Gruodžio pradžioje „Vytautui“ pasirašius sutartį su broliais Ballais, Prienų ir Lietuvos vardas per kelias valandas nuvilnijo Jungtinių Valstijų žiniasklaidoje, televizijos pranešėjams vis bandant teisingai ištarti miesto ar klubo, kuriame jie žais, pavadinimą.

LiAngelo ir LaMelo Ballai „Vytauto“ klube turėtų žaisti mažiausiai mėnesį, vėliau kontraktas bet kada galės būti nutrauktas.

Prienų ir Birštono klubas amerikiečiams bus pirma profesionali komanda.