2024 metai – olimpiniai. Suprasdamas šių svarbą E. Matusevičius po praėjusio sezono praktiškai nesiilsėjo ir jau spalį pradėjo treniruotes. Neseniai jis sugrįžo iš stovyklos Tenerifėje, netrukus laukia išvyka į Kiprą.

Olimpinių žaidynių metu sportininkui bus 28-eri. Jis skaičiuoja, kad ieties metime piką ir geriausius rezultatus atletai pasiekia 26-34 metų amžiaus tarpe.

„Dabar kaip tik čia ir esu, turėtų būti geriausi rezultatai. Tikiuosi, kad taip ir bus“, – viliasi jis.

Jau gegužę E. Matusevičius pradės varžybinį sezoną. Šiuo metu jis suplanavęs dalyvauti Palangoje vyksiančiame ilgų metimų čempionate, vėliau vyks į Deimantinės lygos etapą Dohoje, o tada – į Europos pirmenybes Romoje.

Šias ir olimpines žaidynes skirs kiek mažiau nei du mėnesiai, bet sportininkas skaičiuoja, kad toks laiko tarpas – pakankamas įgauti geriausią sportinę formą abiems svarbiausiems metų startams. O šiuose jis kelia ambicingus tikslus.

„Tiek Europos čempionate Romoje, tiek olimpinėse žaidynėse Paryžiuje – finalai. O čia jau kaip įmanoma aukščiau. Nemeluosiu sakydamas, kad visi sportininkai nori medalių. Aš irgi noriu jų, todėl atiduosiu viską. ką turiu, kad juos iškovočiau“, – žada lengvaatletis.