Kovo 3-12 dienomis Milane (Italija) vyko pirmasis iš dviejų atrankinių turnyrų į šių metų Paryžiaus olimpines žaidynes, tačiau Lietuvos atstovams nepavyko pagriebti nė vieno bilieto.

Dar vieną, o kartu ir paskutinę galimybę iškovoti olimpinius kelialapius lietuviai turės gegužės 23 – birželio 3 dienomis Tailande vyksiančioje atrankoje.

Tačiau į šią LBF dėl lėšų trūkumo planuoja siųsti tik tris sportininkus.

„Atranka fiziškai toli, reikalingas ypatingas pasirengimas ir tai kainuoja daug lėšų. Siųsime tuos, kurie turi daugiau nei tik teorinius šansus iškovoti kelialapius. Kalba eina apie tris pagrindinius mūsų boksininkus – G. Stonkutę, A. Trofimčiuką ir J. Jazevičių“, – įvardino jis.

Į Tailandą vyksiančią trijulę paskutinę akimirką gali supurtyti ir permainos – vis dar neprarasta viltis, kad olimpinio bilieto gali siekti E. Stanionis, kuris po 2016 m. Rio de Žaneiro žaidynių pasuko į profesionalų ringą.

Tačiau pirmiausia tam reikia, kad E. Stanionis pagaliau gautų kovą, kurios laukia nuo pat 2022 m. balandžio 16 d. Ši taptų paskutine pagal dabartinį lietuvio kontraktą, o tapęs laisvuoju agentu galėtų priimti sprendimą varžytis Paryžiuje.