Po kiek mažiau nei mėnesio M. Jusis švęs 31-ąjį gimtadienį. Buvęs rutulio stūmikas į treniravimą pasuko prieš gerą dešimtmetį – tada, kai suprato, kad aukštumų kaip sportininkas nepasieks.

„Švenčionėliuose žaidžiau krepšinį, o tada išvažiavau į Vilnių, Romas Ubartas pakvietė užsiimti disko metimu. Po metų perėjau į rutulio stūmimą. Dalyvavau pasaulio, Europos jaunimo čempionatuose. Jauname amžiuje buvau gan sėkmingas, bet vėliau rezultatai sustojo ir reikėjo spręsti, ką daryti. Nemačiau geros sportinės karjeros, gerai apmąsčiau ir nusprendžiau eiti treniruoti. Įstojau į universitetą ir visą laiką jaučiau, kad treniravimas yra tai, kur galėčiau pasiekti daugiau nei sporte. Nuojauta manęs neapgavo“, – Delfi tinklalaidėje „Sportinė forma“ trenerio karjeros pradžią prisiminė „Jusis Training“ klubo įkūrėjas.

Tikrai neapgavo – M. Jusis 2022 m. išrinktas geriausiu Lietuvos treneriu, 2023 m. vėl buvo geriausiųjų trejete. Auklėtinis My. Alekna – dukart iš eilės pripažintas geriausiu šalies sportininku.

Vaikinų tėvas – legendinis disko metikas Virgilijus – į procesą praktiškai nesikiša.

„Atvažiuodavo į maniežą pamokyti technikos, tai tikrai prisidėjo prie sėkmingos Mykolo karjeros. Kartais ateina, išklausome pastabėlių, bet į procesą, kas yra labai pagirtina, nesikiša. Jis nė karto neatėjo ir nepasakė, kad nedaryk to ar to, yra pasitikėjimas. Su Virgiu pasitariame, į kurias varžybas skristi, o kurias – ne. Labai įdomi jo nuomonė, nes tai visą pasaulį išskraidęs, labai tituluotas sportininkas“, – pasakoja M. Jusis.

Būtent su broliais Aleknomis susijusi viena didžiausių M. Jusio profesinių svajonių.

„Mano svajonė, kad vieną dieną abu broliai užlips ant vienos pakylos“, – pridėjo jis.

Visą pokalbį su M. Jusiu klausykite tinklalaidėje „Sportinė forma“.