43 metų vyrui, sergančiam reta genetine liga, pirmoji veido transplantacija buvo atlikta 2010 metais.

Tačiau kai 2015 metais jis nuo vienos peršalimo ligos buvo gydomas antibiotikais, nesuderinamais su jo imunitetą slopinančiais vaistais, jam pasireiškė persodintų audinių atmetimo ženklai.

2017 metais jis buvo paguldytas į Paryžiaus Georges`o Pompidou ligoninę, kur jam buvo pašalintas pirmąkart persodintas veidas su apmirusiais audiniais.

„Tai pirmas kartas, kai kažkam po pirmosios veido persodinimo operacijos buvo atlikta antroji veido transplantacija. Tai pirmas kartas. Ji kėlė techninių iššūkių. Pirmas kartas reiškia, kad vėliau bus ir kitų atvejų. Galime tikėtis, kad ateityje tam tikram skaičiui pacientų, kuriems jau buvo persodintas veidas, reikės naujos transplantacijos“, - sakė plastikos chirurgas, profesorius Laurent`as Lantieri.

Medikai turėjo laukti tris mėnesius, kol atsiras naujas donoras. Per šį laikotarpį J. Hamonas be veido gyveno ligoninės palatoje, negalėdamas matyti, kalbėti ir girdėti.

Praėjus trims mėnesiams po operacijos, J. Hamonas tebėra ligoninėje, bet tikisi, kad netrukus bus išleistas gydytis namuose.