Jungtinėse Valstijose gimusi, bet Didžiojoje Britanijoje mokslus baigusi dizainerė pastaruosius šešis sezonus savo kolekcijas pristatydavo Londone, tačiau šį kartą Paryžiuje su savo „Pret a Porter“ kolekcija 2014 / 2015 metų rudeniui – žiemai nusprendė pradėti viską iš naujo.

Šios dizainerės išskirtiniai bruožai – struktūriški kontūrai ir tarsi nulipdytos formos. C. Nielsen sakė, kad ją įkvėpė jos tėvo skulptoriaus darbai, ir kad jai kolekcijose patinka dirbti su trimatėmis formomis ir figūromis.

Pelerinos su ilgais šleifais, įspūdingos aukštos apykaklės ir platūs klubai bei pečiai kūrė moterišką siluetą, primenantį Elžbietos stiliaus sukneles.

Kolekcijai didelę įtaką darė meno bei istorijos pasaulis ir trys pagrindiniai personažai – „Drakulos“ autorius Bramas Stokeris, Žana Arkietė ir Peteris Paulas Rubensas, kuris, C. Nielsen teigimu, atspindi ištisą žmogiškų emocijų paletę, pradedant meile ir baigiant skausmu.

Paryžiaus mados savaitė yra paskutinis madų sezono renginys po Niujorko, Londono ir Milano mados savaičių. Jis tęsis iki kovo 5 dienos.