Pirmasis pristatymas, kuriame bus sujungta vyriška ir moteriška kolekcijos, įvyks naujajame „Gucci“ centre Milane, bendrovės pranešime pareiškė „Gucci“ prezidentas ir vadovas Marco Bizzarri.

Pranešime nenurodoma, kada tiksliai bus surengtas kolekcijų pristatymas, bet „Gucci“ artimas šaltinis agentūrai „Reuters“ nurodė, kad bendras pristatymas greičiausiai bus surengtas per moterų mados savaitę, kuri sulaukia daugiausiai dėmesio ir iš žiniasklaidos, ir iš pirkėjų.

Šį sprendimą „Gucci“ paskelbė tuo metu, kai mados pramonėje vyksta debatai dėl to, ar reikėtų sujungti kolekcijas, rengti mažiau pristatymų bei pradėti drabužių pardavimą iškart po to, kai jie parodomi ant podiumo.

Florencijoje įsikūręs prekės ženklas, priklausantis „Kering group PRTP.PA“, seka Britanijos prekės ženklo „Burberry“ pėdomis.

„Burbery“ praėjusių metų lapkritį pareiškė, kad savo kolekcijas pristatys kaip vieną prekės ženklą.

„Gucci“ kūrybos direktorius Alessandro Michele, kuris į šias pareigas buvo paskirtas pernai sausį, pasakė, kad tai natūralus žingsnis, bet tai nebūtinai yra lengvas kelias, tad jame neabejotinai laukia įvairiausi iššūkiai.