Komandos turėjo tilpti į tam tikras svorio kategorijas, tačiau po svėrimo paaiškėjo, kad retai kuri komanda siekė vienos ar kitos kategorijos svorio limitą. 750kg svorio kategorijoje, kuri yra sunkiausia vyrų kategorija tradiciškai tik Kuršėnų „Kristalo“ komanda išnaudojo visą leistiną svorį ir svėrė lygiai 750kg. Vos keliais kilogramais nuo jų atsiliko MRU FS studentų komandą, svėrusi 742kg, o patys lengviausi buvo Rokiškio komanda svėrusi 704kg ir užėmusi 4-ąją vietą šioje svorio kategorijoje. Tai pat staigmeną pateikė ir įrodė, kad komandos svoris lemia ne viską Klaipėdos „Švyturio“ traukikai, kurie sverdami vos 707kg užėmė pirmąją vietą šioje kategorijoje. Antroji vieta atiteko virvės traukimo klubui „Ąžuolas“, su komanda svėrusia 745kg. Trečiąją vietą iškovojo Panevėžio rajono komanda „Serpantinas – Grizlis“, svėrusi 735 kg ir mažajame finale įveikusi Rokiškio komandą.

Kitoje kategorijoje iki 680kg visos komandos leistiną svorį išnaudojo maksimaliai. Pirmąsias vietas atitinkamai pasidalino jau sunkiasvorių kategorijoje paminėtos virvės traukimo klubo „Ažuolas“, Rokiškio ir Kuršėnų sporto klubo „Kristalas“ komandos.

Mix svorio kategorijoje iki 640kg visos komandos stengėsi išnaudoti limitą maksimaliai. Kategorijoje, kurioje komandų sudėtyje privalo būti 4 merginos ir 4 vaikinai, čempionais tapo varžybų šeimininkų komanda „Švyturys“. Šioje kategorijoje tai buvo lengviausia komanda, svėrusi vos 600kg. Antrąją ir trečiąją vietas pasidalino dvi Kuršėnų komandos svėrusios 637kg ir 635kg.

Lengviausios svorio kategorijos varžybose (540 kg) dalyvavo keturios merginų komandos. Trečiąją vietą užėmė Meškuičių merginų komanda, svėrusi 493kg. Pirmą ir antrą vietas atitinkamai pasidalino Kuršėnų „Kristalo“ ir MRU VSF merginos.

Tarp jauniausiųjų virvės traukikų kategorijos iki 19 metų, kurios svorio limitas yra 560kg stipriausi buvo Ramygalos jaunimas. Sidabru pasidabino Kuršėnų jaunuoliai, o bronzą namo parsivežė Meškuičių jaunimo komanda.

Lietuvos čempionato metu vyko ir studentų čempionatas. Studentų čempionato nugalėtojais tapo Klaipėdos valstybinės kolegijos studentai. Antrą ir trečią vietas laimėjo MRU VSF komandos, kurioms vadovavo Agnė Žadeikytė.