Tai buvo trečioji trakiečių pergalė per penkerias rungtynes.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo marijampoliečiai 7:2, bet trys iš eilės M.Remino tritaškiai išvedė „Trakus“ į priekį – 14:13. Tomas Lekūnas ir Dovis Bičkauskis reidais marijampoliečių baudos aikštelėje padidino pranašumą iki 20:13.

Antrajame kėlinyje „Trakai“ strigo „Sūduvos-Manginos“ gynybos gniaužtuose. Marius Valukonis ketvirčio viduryje išvedė „Sūduvą-Mantingą“ į priekį 30:29, tačiau tai tik pažadino apsnūdusius „Trakų“ krepšininkus. Tritaškį smeigė Tomašas Romanovskij, dvitaškį pridėjo Tautvydas Pipiras ir po dviejų kėlinių trakiečiai pirmavo 34:33.

Trečiojo kėlinio viduryje Tomas Lekūnas du kartus iš to paties kampo pataikė tritaškį, o varžovai lygiai tuo pačiu metu prasižengdavo prieš „Trakų“ žaidėjus po krepšiu. Tai padėjo trakiečiams atitrūkti 48:42.

Per kėlinį Tomas Lekūnas iš viso pataikė tris tritaškius. Prieš ketvirtąjį ketvirtį „Trakai“ turėjo trapų 2 taškų pranašumą – 59:57. Šeimininkų atstovas Paulius Kleiza su trečiojo kėlinio pabaigą skelbiančia sirena pataikė iš aikštės vidurio.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Trakams“ impulso suteikė Tautvydo Paliukėno ir Dovio Bičkauskio tritaškiai bei pastarojo du baudos metimai – 67:62. Netrukus labai svarų tolimą metimą su atakos pabaigą skelbiančia sirena „įsūdė“ ir Tautvydas Pipiras (70:63). Ne gana to, marijampoliečių treneris už kalbas užsidirbo techninę pražangą, o po Dovio Bičkauskio prasiveržimo svečiai įgijo 10 taškų pranašumą – 74:64. Likus žaisti 4 minutes ypatingos svarbos tritaškį „smeigė“ Mindaugas Reminas – 77:65.

Per likusį laiką „Sūduva-Mantinga“ neišsikapstė iš „Trakų“ gynybinės pelkės ir trakiečiai šventė antrąją svarbią pergalę prieš vienus čempionato favoritų – 87:79.