„Šis kompleksinis renginys tęsiasi jau daug metų. Čia gimsta mūsų žvaigždutės – būsimieji olimpiniai, pasaulio ir Europos čempionai. Tai yra visų pradžia. Federacijos mato tuos deimančiukus, kurie atsiranda, ir juos pradeda auginti. Pirmiausiai, aišku, jie atsiskleidžia per šitas žaidynes“, - Lietuvos jaunių sporto žaidynių svarbą pažymėjo Lietuvos sporto federacijų sąjungų prezidentas Rimantas Kvesalaitis.

Šimtai sportininkų iš įvairių Lietuvos kampelių nuo penktadienio iki sekmadienio kovos finalinėse krepšinio, futbolo, rankinio, teniso, tinklinio bei imtynių sporto šakų varžybose. Lietuvos jaunių sporto žaidynių idėja bei sportininkų gausa nudžiugino ir žaidynių miesto – Šiaulių merą Artūrą Visocką.

„Šis sporto renginys – ženklas, kad Šiauliuose yra gyvybė, kad galime priimti didelius sportininkų būrius ir tikslingai vykdyti renginius. Ne paslaptis – esu pats sportavęs ir šis renginys yra man svarbus ir labai patinka. Tikiuosi, kad viskas vyks sėkmingai“, - kalbėjo A. Visockas.

Žaidynių akimirkas jau nuo vakar dienos tiesiogiai transliuoja ir internetinė DELFI TV televizija. Šiandien sporto mėgėjai galės stebėti teniso, futbolo, krepšinio, tinklinio ir imtynių varžybas. Rytoj, sekmadienį, vyks tiesioginės tinklinio, futbolo, rankinio ir imtynių sporto šakų transliacijos.