„Kai aš pradėjau profesionalaus futbolininko karjerą, palaikiau santykius su moterimi. Mes kartu praleidome aštuonerius metus ir po to, kai mes nutraukėme santykius, susitelkiau daugiau į futbolą, nes būtent tai visada norėjau daryti – būti profesionaliu futbolininku. Ir tik per pastaruosius kelerius metus aš suvokiau, kad noriu gyventi su vyru, kad esu gėjus, nors niekada nenorėjau apie tai atvirai kalbėti“, - tikino futbolininkas.

Dėl savo galingo smūgio „plaktuku“ pravardžiuojamas vokietis tikina, jog jo pavyzdys paneigia susiformavusius stereotipus apie gėjus futbole.

„Žmonės mano, kad futbole privalai būti stiprus, galingas, ir jie mano, kad būdamas gėjumi esi suglebęs, neturi tikro noro nugalėti, esi labai silpnas. Bet pažvelkime į mane, žmonės ėmė mane pravardžiuoti „plaktuku“ pakankamai anksti, nes aš turiu galingą kairę koją, esu stiprus vaikinas. Tad, suprantate, tai vėl paneigimas. Kodėl žmonės mano, kad tai, jog esi gėjus, reiškia, esi silpnas? Manau, kad įrodžiau, jog yra priešingai“, - tikino T. Hitzlspergeris.