„Gaila, kad vėl tenka konstatuoti, jog tai buvo neišnaudotų galimybių rungtynės. Varžovai nepelnė daug taškų, tačiau buvo galima žaisti protingiau. Visgi iš 14 T. Rice'o mestų baudų 8 buvo neprotingos. Nuo to nukentėjome Pirėjuje, nukentėjome ir šiandien – tai ir buvo svarbiausias akcentas. Trečiame kėlinyje paleidome rungtynių kontrolę. Taip pat varžovai karaliavo po mūsų krepšiu. Realiai kalbant, ši grupė mums yra per stipri“, – neslėpė „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius. Kauniečių strategas apgailestavo, kad kauniečiai daro neatleistinas klaidas, kurias varžovų žaidėjai paverčia lengvais taškais ir įgauna pasitikėjimą.

„Reikia kovoti trečiame kėlinyje. Aukšto lygio krepšinis susideda iš detalių – tokios komandos tave nubaudžia. Mūsų tikslas – tapti tokia komanda. Mes daliname dovanas ir tai darome visą sezoną. Tai suteikia varžovams pasitikėjimo savo jėgomis“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Mums tai buvo svarbios rungtynės. Antroje dalyje žaidėme geriau tiek gynyboje, tiek puolime, – po rungtynių kalbėjo Rimą Kurtinaitį „Chimki“ vyriausiojo trenerio poste pakeitęs Duško Ivanovičius.

Paklaustas, kodėl buvo paimta minutės pertraukėlė likus 15 sekundžių ir pirmaujant 7 taškais, D. Ivanovičius teigė neseniai stojęs prie „Chimki“ vairo, todėl norėjo kuo geriau išnaudoti rungtynių laiką.

„Esu naujas treneris šioje komandoje, todėl noriu išnaudoti kiekvieną galimybę sustyguoti žaidimą. Varžovų tikrai nenorėjau įžeisti“, – kalbėjo D. Ivanovičius.

„Varžovai turi teisę daryti tai, ką jie nori. Jie tai darė ir Maskvoje – mačo pabaigoje metė tritaškį, kai rezultatas jų naudai buvo +30. Šioje komandoje yra dalykai, kurie man nesuprantami. Aš tikrai nenorėčiau, kad mano žaidėjai taip darytų. Aš neimčiau minutės pertraukėlės likus 15 sekundžių tokioje situacijoje. Bet panašu, kad varžovų treneris bijojo mūsų zoninio spaudimo ir nusprendė viską imti į savo rankas, kuo serbų mokykla garsėja daug metų. Jie paėmė į savo rankas, o aš paėmiau į savo rankas, nubraižiau fantastinį derinį E. Ulanovui ir jis įmetė metimą su bauda. O šiaip tas jausmas – nemalonus“ , – ironiškai apie rungtynių pabaigą kalbėjo Š. Jasikevičius.