Po šios pergalės Kęstučio Naruševičiaus treniruojama „Petrochema“ įsitvirtino trečioje čempionato vietoje, o tiek pat pergalių ir pralaimėjimų iki rungtynių Jonavoje turėję „Trakai“ smuktelėjo į penktąją poziciją, užleisdami ketvirtąją vietą Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipai.

Jonavos gretose pirmuosius devynis taškus pelnė Tadas Sebežiovas, tačiau „Trakai“ po Mindaugo Remino ir Tautvydo Pipiro tritaškių pirmavo – 11:9 (5 min). „Petrochema“ atsakė sėkmingu Henriko Vorotnikovo žaidimu ir perėmusi iniciatyvą išsiveržė į priekį – 16:13 (7 min). Ketvirtis baigėsi šeimininkams laimint – 18:14.

Pirmoje antrojo kėlinio dalyje „iššovė“ Jonavos žaidėjas Aurimas Urbonas, surinkęs 7 taškus ir padėjęs komandai susikrauti apčiuopiamą pranašumą – 25:18. Tiesa, „Trakų“ ekipa pagerino kovą dėl atšokusių kamuolių bei priartėjo – 27:25, o netrukus kėlinį užbaigė pirmaudama rezultatu – 35:33.

Po didžiosios pertraukos „Trakai“ nemažino apsukų ir greitai susikrovė didžiausią savo pranašumą – 47:41 (24 min). Suaktyvinę gynybą šeimininkai ėmė sparčiai mažinti savo deficitą, o Dovydo Šemeklio tritaškis nuo lentos išvedė jonaviečius į priekį – 53:51 (28 min). Kaip bebūtų, po trijų kėlinių „Trakai“ dar pirmavo – 54:55.

Kova taškas į tašką tęsėsi ketvirtajame ketvirtyje Įpusėjus kėliniui rezultatas buvo lygus – 62:62. Likus žaisti dvi minutes „Petrochema“ pradėjo didinti savo pranašumą ir nutolo – 73:68. Paskutinę rungtynių minutę prasidėjo „Trakų“ komandos spaudimas. Į nutolusių šeimininkų (75:68) krepšį du tritaškius paleidę svečiai atkūrė intrigą – 76:74, tačiau K.Naruševičiaus auklėtinių pergalę įtvirtino du A.Urbono baudų metimai – 78:74.

Jonavos „Petrochema“: Henrikas Vorotnikvoas 17 taškų (10 atk. kam.), Aurimas Urbonas (7 rez. perd.) ir Tadas Sebežiovas po 16, Dovydas Šemeklis 8, Tomas Milinskas 7, Evaldas Aniulis 6, Karolis Šarukas 4, Vladislovas Razumnovas ir Ričardas Verbickas po 2, Mikita Balaban nerungtyniavo.

„Trakai“: Karolis Brusokas 19 taškų (12 atk. kam.), Mindaugas Reminas 18, Tautvydas Pipiras 16.

Kitas rungtynės Jonavos ekipa NKL pirmenybėse žais rytoj, šeštadienį, svečiuose su Molėtų „Ežerūno-Kario“ krepšininkais.