Po rungtynių užkulisiuose kilo šurmulys islandams ėmus reikalauti atimti iš varžovų vieną įvartį. Islandijos rinktinės atstovai operatyviai gavo dvikovos vaizdo įrašą ir jame susirado 41-ą minutę.

Diskusijos užvirė dėl du oponentus apėjusio Mindaugo Dumčiaus pelnyto įvarčio. Teisėjai iš Portugalijos jo neįskaitė, užfiksavę pražangą puolime prieš Islandijos rankinio legendą Gudjoną Sigurdssoną.

Nors vaizdo įraše aiškiai matyti, kad greta buvęs ir sustabdyti M. Dumčių bandęs Olafuras Gudmundssonas viena koja perlipo 6 m liniją – tokiu atveju buvo privalu skirti 7 m baudinį į islandų vartus.

Klaidų grandinė pynėsi toliau: M. Dumčiaus įvartis-vaiduoklis švieslentėje buvo pridėtas prie lietuvių kraičio, teisėjo gesto nepastebėjo ir Europos rankinio federacijos (EHF) delegatas iš Latvijos Valerijus Jaškinas, savo konspekte pasižymėjęs rezultatyvią šeimininkų ataką.

Tik prabėgus daugiau nei 5 minutėms susizgribęs Islandijos atsarginių suolas ėmė pirštais baksnoti į švieslentę. Rungtynes pertraukė kelių minučių pauzė, kuomet abiejų ekipų treneriai su komisaru aiškinosi, koks iš tiesų yra rezultatas. Latvis nusprendė palikti lietuvių sąskaitoje M. Dumčiaus įvartį, ir taip padarė meškos paslaugą.

„Tokio atvejo aš dar gyvenime nebuvau matęs, – DELFI prisipažino Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.