„Džiaugiamės čia matydami kultūrizmo rungties šeimą. Mums buvo suteikta garbė penkiasdešimtmečio progą surengti šią nedidelę parodą, kuri atspindi mūsų kultūristų nueitą kelią per penkiasdešimt metų“, - kalbėjo Lietuvos sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas.

Šventėje dalyvavo gausus būrys kultūrizmo sporto veteranų, pirmųjų varžybų laureatų. Tarp kurių – pirmasis Lietuvos kultūrizmo čempionato nugalėtojas Rytis Macijauskas.

„Kultūrizmu, tuo metu vadintu atletine gimnastika, užsiėmiau visiškai netyčia. Prieš tai buvau išbandęs daug sporto šakų – plaukimą, vandensvydį, kalnų slidinėjimą. Apsistojau prie kultūrizmo, kadangi tai buvo dar nauja ir uždrausta sporto šaka. Kas buvo uždrausta ypatingai mums, kauniečiams, buvo įdomu. Varžybos buvo prie Kauno marių, mane gerai įvertino ir tapau čempionu“, - atsiminimais dalijosi vienas kultūrizmo rungties pionierių Lietuvoje R. Macijauskas.

Gražiai sukakčiai skirti renginiai ties išskirtine ekspozicija Lietuvos sporto muziejuje nesibaigs. Šiandien nuo 17 val. Kauno sporto halėje vyks kultūrizmo varžybų „Lietuvos kultūrizmui – 50 metų“ finalai. Šias varžybas tiesiogiai transliuos ir internetinė DELFI TV televizija.

1969 metais įsteigta Lietuvos kultūrizmo ir kūno rengybos federacija yra stipriausia, masiškiausia ir didžiausią autoritetą šalyje turinti šio sporto organizacija, vienintelė, pripažįstama Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento. Federacija vienija daugiau nei 30 sporto klubų, yra Tarptautinės kultūrizmo ir fitneso federacijos (IFBB) narė.