„Tornado“ KM šiemet sulaukė svečių iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Slovėnijos. Bendras dalyvių skaičius „Christmas Cup 2014“ viršijo 300, o krepšinio rungtynės vyko ne tik Kauno miesto, bet ir Kauno rajono sporto salėse.

2000 m. grupėje varžėsi aštuonios komandos, kurios buvo suskirstytos į du pogrupius. Viso turnyro metu, patyrusi vos vieną pralaimėjimą, ant aukščiausio pjedestalo laiptelio užlipo Šarūno Zablockio treniruojama Tornado KM – „Viči“ ekipa, finale įveikusi Jonavos KKSC – Ramidonas komandą. Pastarieji, treniruojami Edvino Zinio, turėjo tenkintis sidabro medaliais. Kovoje dėl trečios vietos susigrūmė Donato Veličkos auklėtiniai – Kauno KM „Aisčiai“ ir svečiai iš Slovėnijos – Krvavec –Europcar ekipa (treneris Jure Korošec). Kad ir kaip stengėsi svečiai „įkasti“ kauniečiams, pastarieji iškovojo pergalę ir džiaugėsi trečiąja vieta.

2002 m. amžiaus grupėje dėl prizinių vietų kovojo šešios komandos. Nepatyrę nei vieno pralaimėjimo, aukso medalius užsikabino Aivaro Grigaliūno treniruojami Tornado KM – „Fudo“ berniukai. Antroji vieta atiteko svečiams iš Lenkijos, trenerio Bartlomej Siewruk ekipai MKK Basket Koszalin. Bronzos medaliais džiaugėsi dar viena svečių ekipa – Minsko „Tsmoki“.

Jauniausiųjų grupėje varžėsi aštuonios komandos. Be didesnio varžovų pasipriešinimo, pirmąją vietą iškovojo Juliaus Pranevičiaus treniruojami berniukai – Kauno KM „Aisčiai“. Antroji vieta atiteko Šiaulių KA „Saulė“ krepšininkams (treneris Egidijus Vasiliauskas). Dėl trečios vietos iki paskutinės rungtynių minutės kovojo Tornado KM – „Scandagra“ ir Maskvos „Dinamo“. Vis tik rusams patekti tarp trijų stipriausių turnyro komandų nepavyko ir Tomo Kentros auklėtiniai – Tornado KM – „Scandagra“ krepšininkai šventė bronzinę pergalę.

Kiekvienoje amžiaus grupėje buvo išrinkti simboliniai žaidėjų penketai, geriausias turnyro krepšininkas bei treneris. Visi buvo apdovanoti atminimo statulėlėmis, „Tornado“ KM atributika bei rėmėjų įsteigtais prizais.

Garliavos sporto centre įteikti apdovanojimų atvyko vienas žymiausių Lietuvos krepšinio trenerių bei buvęs Lietuvos Krepšinio Federacijos prezidentas Vladas Garastas bei Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Kauno Maisto pramonės ir prekybos mokymo centro sporto salėje jauniausiuosius krepšininkus medaliais papuošė „Tornado“ KM direktorius Dainius Čiuprinskas. Mokyklos vadovas neslėpė šypsenos: „Džiaugiuosi, kad su Kauno rajono mero Valerijaus Makūno pagalba kasmet galime suorganizuoti tokį krepšinio turnyrą. Smagu sulaukti konkurencingų komandų iš užsienio ir matyti geras vaikų emocijas, kurios parodo, jog einame teisinga kryptimi. Norime padėkoti visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie turnyro organizavimo. Nuoširdžiai dėkojame savo auklėtinių tėvams, kurie ne tik palaikė mūsų krepšininkus, bet ir padėjo šiltai sutikti svečius iš užsienio bei visokeriopai padėjo turnyro metu. Su visų Jūsų pagalba mes kasmet tobulėsime ir judėsime pirmyn!“.